Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth 2019

Een exclusief bedrijfsevent tijdens de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd 2019

U houdt van klassieke muziek? U wilt uw klanten en zakenrelaties uitnodigen voor een uitzonderlijk evenement met internationale allure? Beleef samen met hen de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd voor viool 2019 en ontdek de talenten van morgen!

Ontdek onze verschillende All-In formules voor dit prestigieus event

De Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth is is een prestigieus muzikaal evenement, gevolgd door een breed en vooral gepassioneerd publiek en talrijke media. Het is tevens één van de weinige Belgische evenementen die een nationaal karakter weten te verheffen op internationaal niveau.
De Wedstrijd had voor de eerste keer plaats in 1951 en kan vandaag prat gaan op een internationale uitstraling en reputatie die tot ver buiten de Belgische grenzen reiken: de kandidaten komen uit de vier windstreken en de oud-laureaten – zoals Frank Braley, Vladimir Ashkenazy, Gidon Kremer, Vadim Repin, Marie-Nicole Lemieux, Baiba Skride, Sergey Khachatryan, Ray Chen, Lorenzo Gatto Lucas Vondracek en Victor Julien-Laferriere – behoren tot de meest gereputeerde musici ter wereld.

 De Koningin Elisabethwedstrijd wordt vanaf dit jaar in cycli van vier jaar georganiseerd, met afwisselend sessies voor piano, cello, zang en viool.In 2017 begint de Koningin Elisabethwedstrijd met zijn nieuwe challenge : de cello

Eventkalender

Tijdens de vioolwedstrijd 2019 worden er 8 concerten gegeven in het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel :

Van Maandag 20 mei tot zaterdag 25 mei, om 20u, treden iedere avond twee finalisten op samen met het Belgian National Orchestra, onder leiding van Hugh Wolff.  Ze spelen elk een onuitgegeven opgelegd werk en een concerto naar keuze met orkestbegeleiding.

De laureaten worden op zaterdag 25 mei rond middernacht bekend gemaakt.

Dinsdag 4 juni, om 20u, concert met de 4de, 5de en 6de laureaat, het Antwerp Symphony Orchestra zal begeleid worden door Martyn Brabbins.

Donderdag 6 juni, om 20u, het slotconcert met de eerste drie laureaten, het Orchestre Philharmonique Royal de Liège zal begeleid worden door Pablo Gonzalez.

De prijsuitreiking zal plaats vinden op dinsdag 28 mei om 16u in de Muziekkapel Koningin Elisabeth te Waterloo.

Heeft u een vraag? Wilt u gratis een gepersonaliseerde offerte ontvangen?

Aarzel niet om ons te contacteren,we helpen u graag verder! Tel. : + 32 2 880 71 53